دسته‌بندی نشده

با این ویژگی‌ها، برگ‌های قابل برداشت چای را بشناسید

چای یکی از محصولات کاربردی است که در مزارع سرسبز ایران کشت شده و مشتریان و متقاضیان زیادی برای فروش دارد. کشت چای دشواری‌های خود را داشته و باید با دقت بالایی انجام شود. اگر شما نیز به کشت چای و مزارع آن علاقه‌مند هستید، توصیه می‌کنیم که تا پایان این مقاله همراه ما باشید. در این مقاله می‌خواهیم برگ‌های قابل برداشت چای را به شما معرفی کرده و از ویژگی‌های آن‌ها بگوییم.

 

 

برداشت چای چگونه است؟

برای برداشت چای باید برگ‌های قابل برداشت را چیده و سپس با احتیاط به کارخانه تولید چای ارسال کرد. شاخسارهای لطیف چای که برگ‌های قابل برداشت هستند، باید در زمان‌های مناسب با‌ دقت بالا چیده شوند و سپس به فروش برسند.

استانداردهای برگ سبز چای چگونه است؟

برای اینکه چای فرد اعلاء برداشت شود باید شاخسارهای لطیف و بدون برگ‌های زبر خشنی چیده شوند و برای برداشت چین بهاره باید شاخساره‌های استاندارد جمع آوری شوند. نحوه‌ی برداشت چای به گونه‌ای است که باید شاخساره‌های راکد که دارای تک برگ هستند، جمع آوری نشده و باید 70 تا 80 درصد از شاخساره‌های قابل قبول چیده شوند و به کارخانه مد نظر تحویل گردند.

ویژگی‌های قابل برداشت چای

برای برداشت چای بهاره و همچنین چینش چای در سایر فصول باید استاندارهای برگ چینی رعایت شوند و برگ‌های استاندارد چیده شوند‌. از جمله برگ‌های قابل برداشت چای می‌توان به موارد زیر اشاره کنیم که عبارت‌اند از:

  • برگ چای لطیف که به شاخساره‌ها با دو برگ گفته می‌شود.
  • برگ چای متوسط که به شاخساره‌هایی با سه برگ گفته می‌شود.
  • برگ چای زبر که به شاخساره‌های بیش از سه برگ گفته می‌شود.

ویژگی‌های برگ‌های قابل برداشت چای چیست؟

برگ‌های قابل برداشن چای از بوته‌های چایی که به خوبی رشد کرده و هرس شده‌اند به دست آمده‌اند و باید به بهترین شیوه ممکن چیده شوند.  یک بوته  چای معمولا 5 تا 7  عدد برگ بزرگ دارد که از بالای شاخه تا پایین کشیده شده‌اند.  از جمله مهم‌ترین ویژگی‌های برگ‌های قابل برداشت به موارد زیر می‌توانیم اشاره کنیم:

  • برگ‌های سبز چای باید تازه و لطیف باشند.
  • اگر غنچه و برگ چای دچار زدگی و تغییر رنگ شده باشد، مرغوب نیست.
  • برگ‌های قابل برداشت و چیده شده چای باید ابعاد یکنواخت داشته باشند و از نظر کیفیت یکنواخت باشند.
  • شاخساره‌های چای باید در یک سطح قرار بگیرند و از چیدن جوانه‌هایی که به سطح برگ چای متصل هستند خودداری کرد.
  • جوانه‌ها باید از برگ‌های دوم و سوم چیده شوند و ساقه اضافی آن‌ها کاملا جدا شوند.
  • برگ‌های چیده شده به هیچ عنوان نباید فشرده شوند؛ زیرا کیفیت چای را تحت الشعاع قرار داده و از مرغوبیت آن کاسته می‌شود.

انواع برداشت برگ‌های قابل برداشت چای

برای برداشت برگ‌های قابل برداشت چای روش‌های متفاوتی وجود دارند که از جمله مهم‌ترین روش‌ها می توان به دو مورد زیر اشاره کرد:

۱. برداشت انتخابی چای

این نوع از برداشت برگ‌ها توسط کارگران و به صورت دستی انجام می‌شود. معمولا هر کارگر در طول روز به طور متوسط 30 تا  40  کیلوگرم چای می‌تواند برداشت کند و باید به شیوه استاندارد و با ابزارهای مناسب چینش برگ‌های قابل برداشت چای چیده شوند.

۲. برداشت غیر انتخابی چای

از دیگر نحوه برداشت چای، برداشت غیر انتخابی چای است که با قیچی‌های مخصوص و ماشین برداشت انجام می‌شود و به برداشت مکانیکی مشهور است. جالب است بدانید که برگ‌های قابل برداشت چای به کمک ماشین‌های مکانیکی حدود ۱۰۰ تا ۸۰ کیلوگرم در روز چیده می‌شود.

زمان مناسب برای برداشت برگ‌های قابل برداشت چای

برگ‌های چای در سه فصل برداشت می‌شوند که شامل موارد زیر هستند:

  • برداشت چین بهاره
  • برداشت چین تابستانه
  • برداشت چین پاییزه

اولین برداشت از اوایل اردیبهشت شروع شده و تا پایان خرداد طول می‌کشد و سپس مزارع چای تا اواسط ماه تیر استراحت کرده و بعد برداشت تابستانه شروع و تا اواخر ماه شهریور ادامه می‌یابد.

برداشت آخر نیز از اواسط مهرماه شروع شده و تا اوایل آبان ماه به اتمام می‌رسد. هر چقدر که چینش برگ‌های قابل برداشت با دقت انجام شود، محصول نیز مرغوب‌تر خواهد بود.

جمع بندی و سخن پایانی

در این مقاله برایتان از شیوه‌ی برداشت چای و برگ‌های قابل برداشت چای گفتیم. برگ‌های قابل برداشت به سه دسته، لطیف، متوسط و زبر تقسیم بندی می‌شوند که هر کدام کیفیت ویژه و نحصر به فردی دارند و شاخساره‌های لطیف و متوسط به مراتب مرغوبیت بیشتری از شاخساره‌های زبر دارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *